Indian Railways gebruikt voortaan drones

India gaat drones inzetten na treinrampen en zal ook inspecties van mega spoorwegprojecten voortaan met drones gaan uitvoeren.

Dat is het plan dat Indian Railways zopas beslist heeft, nadat het de eerste inspecties van een nieuw stuk spoorlijn succesvol met behulp van een drone heeft afgerond.

Voortgang

De drones inspecteerden een mega spoorwegproject om de voorgang te evalueren en de in aanbouw zijnde werken vanuit de lucht te overschouwen.

Het spoorwegbedrijf heeft nu besloten dat aankomende en lopende projecten ook met een drone vanuit de lucht zullen worden opgevolgd.

Projecten

De drone die Indian Railways inzette werd gehuurd van een private onderneming en kostte omgerekend zo’n 40 euro per km geïnspecteerde spoorlijn.

De drone werd tijdens de eerste test gebruikt om de situatie op te volgen bij de aanbouw van een 98 km lang stuk van de 1500 km lange westelijke Dedicated Freight Corridor (DFC).

DFC

De drone vloog gedurende drie dagen over de volledige lengte van het in aanbouw zijnde DFC traject. Het volgde de aanleg van een 42 km lang stuk tussen Baghega naar Srimadhopur in Rajastan, en de 56 km lange spoorlijn tussen Durgawati en Sasaram in Bihar.

Het bedrijf heeft momenteel 170 projecten, waaronder het verdubbelen van spoorlijnen of het aanleggen van een nieuw spoor. Bij al deze projecten zullen voortaan drones worden ingezet.

Het DFC traject is één van de grootste spoorwegprojecten in Indië en is bedoeld om vrachtverkeer van passagiersverkeer te scheiden via twee aparte spoornetten. Een voorstelling van het meer dan 3.000 km lange spoorwegproject vind je in deze video:

Sneller bij ramp

De drone inspectie wordt na een analyse van de videobeelden na de vlucht afgerond. Het wordt daardoor makkelijker en sneller om een rapport op te maken over de situatie, en het veldwerk kan nu vanuit een kantoor worden gedaan via de drone.

Ook heeft het overheidsbedrijf beslist om voortaan ook drones in te zetten om de situatie op de grond sneller in te kunnen schatten na een treinramp.