Ontdek de ROAM-E, ‘s werelds eerste selfiedrone

Het Australische techbedrijf IoT Group kwam donderdag op de proppen met een vliegende selfiestick, de ROAM-e, een nieuwe drone die speciaal bedoeld is om selfies te maken.

Het toestel heeft een autonome vliegtijd van zo’n 20 minuten en kan naast selfies ook 360° panorama-foto’s nemen.

Selfie-Drone

IoT Group poogt met deze selfie-drone de beperkingen van de selfie-stick te omzeilen, waarmee maar op een vaste afstand en vanuit beperkte posities foto’s kunnen worden genomen. De drone blijft altijd in het zicht en kan het onderwerp ook volgen als de persoon in beweging is.

Gezichtsherkenning

Je kan de Roam-E controleren met een applicatie op je smartphone en de drone maakt gebruik van gezichtsherkenning om te weten wie hij moet volgen. Het toestel vliegt tot op maximaal 25 meter afstand van het onderwerp. 

Live Stream

De ingebouwde camera heeft een resolutie van 5 MegaPixel en biedt naast het nemen van video en foto’s ook de mogelijkheid tot het creëren van panorama foto’s. De beelden van deze selfiedrone kan je ook live streamen op het internet. 

Het toestel bezit over twee dual-axis propellers en kan zo’n 20 minuten in de lucht blijven. Het opladen van de batterij duurt zo’n 2 uur.

Flesje water

Het toestel is handig mee te nemen door de opvouwbare propellers en is niet groter dan een flesje water, aldus topman Ian Duffell. Het is niet duidelijk of de Roam-E over obstakel-ontwijkende technologie zal beschikken.

Te koop

Het toestel zal vanaf juni dit jaar in de winkel liggen en zo’n 306 euro (349 dollar) gaan kosten maar is nu al leverbaar via de website. Levering is gratis en betaling kan met Creditcard of Paypal.

Bezoek de website op http://flyingselfies.com