Philip Bloom filmt Ijsland met Inspire 1 & Phantom 3

Een magnifieke drone video van Philip Bloom toont Ijsland op z’n mooist, onder de muziek van de beroemde Ijslandse band Sigur Rós.

Deze film staat geheel in het teken van drone opnames die gemaakt werden met de DJI Inspire 1 en de DJI Phantom 3. Bij de nabewerking van de beelden maakte Philip gebruik van de Inspire 1 profielen in het programma FilmConvert.

Voor alle opnames gebruikte Philip een spotter en bediende hij de drones in single mode.

DJI Inspire 1

Voor de meeste shots gebruikte Philip de DJI Inspire 1 met X3 camera, maar voor de shots in de minder uitgestrekte gebieden gebruikte hij een Phantom 3, of wanneer de batterijen van de Inspire 1 op waren of er een kleine storing was door magnetische interferentie.

De film duurt 8 minuten lang en werd gemonteerd op muziek van Sigur Rós waarvoor hij via CNN een licentie kon verkrijgen.

Helikopterbeelden

De drone beelden werden uitgezonden in de serie “The wonder list” die alleen te zien was op CNN USA. In deze serie worden naast deze fantastische drone beelden voornamelijk opnames getoond die gemaakt werden vanuit een helilkopter met de Sony A7 en Movi M5 camera’s.

Het hoofdkantoor van CNN in New York regelde alle nodige vergunningen en vond deze edit onmiddellijk goed genoeg om uit te zenden.

Frustratie over wetgeving

Het grootste probleem voor het maken van dit soort video’s is volgens Philip de (te) strenge wetgeving in vele landen. Daardoor is het praktisch onmogelijk om mooie opnames te maken die commercieel kunnen worden gebruikt. De meeste afleveringen uit de serie bevatten dan ook voornamelijk helikopterbeelden. In amper 2 episodes, waaronder die over Ijsland zijn ook drone opnames te zien.

Philip klaagt op zijn blog dan ook aan dat het frustrerend is dat de wetgeving over drones zo beperkend is voor video- en fotografen. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen beelden met drones worden opgenomen in de beroemde Amerikaanse nationale parken.

Website

Bezoek de website van Philip op philipbloom.net/blog/wonderlistdrones/