Smartphone hoesje met ingebouwde drone

Een beschermhoesje voor je smartphone met daarin een kleine mini-drone zou wel eens het nieuwste technologische snufje van het jaar kunnen worden.

De Drone-in-a-Phone van het Britse Buzz Technology is goed op weg om tegen het najaar gerealiseerd te worden via een Kickstarter project.

De drone kan in het beschermhoesje worden opgeborgen en er makkelijk worden uitgehaald. Dan verandert de nano-drone in een tethered toestel (met een kabeltje verbonden) dat tijdens de vlucht bestand is tegen windstoten.

Het slimme van het ontwerp is dat het toestel de ingebouwde camera van de telefoon gebruikt voor het nemen van foto en video en de batterij van de telefoon kan gebruiken voor de stroomvoorziening.

Modulaire camera

Modulaire telefoons en modulaire accessoires voor telefoons zijn the next new thing in 2016, mede dankzij de innovaties van LG’s G5 smartphone met zijn modulaire opbouw voor de batterij, en de modulaire functies voor een betere beeld- en geluidskwaliteit.

Het Drone-in-a-Phone toestel is een modulair beschermhoesje waarin plaats voorzien is voor drie types lenzen, een wide-angle, standaard en macro lens die aan de drone of andere accessoires kunnen worden gekoppeld.

De lenzen zijn voorzien van een magnetisch aanhechtingspunt waardoor je het toestel ook kan gebruiken als action cam. Je kan ook een rekbare selfie-stick uit het toestel halen of de camera monteren op een zonnebril voor het hands-free opnemen van video en beeld zoals de Google Glass brillen.

Tethering

Het tethering zorgt ervoor dat het toestel zo klein kan worden gemaakt, het voorziet de drone van stroom via de batterij van de telefoon, maakt het bestand tegen windstoten en zorgt ook voor de transmissie van beelden

Het bedrijf heeft een prototype ontwikkeld met behulp van een 3D-printer en zoekt nu naar investeerders en partners om de uitvinding in productie te brengen. Het hoopt na de zomer een Kickstarter project op te starten.

Specificaties

Volgens de ontwikkelaars moet de drone ondanks haar kleine afmetingen makkelijk te besturen zijn, zonder het gebruik van joysticks, moet het een lange vliegtijd halen van meer dan 25 minuten, bestand zijn tegen windstoten, en voorzien zijn van een 8-12 MegaPixel camera.

Bezoek de website op http://www.buzztechnology.co.uk