Vliegtuig botst met drone op Heathrow Airport?

BBC News meldt dat een drone een Airbus A320 lijnvliegtuig heeft geraakt terwijl het aan het landen was bij Heathrow Airport. Het incident is het zoveelste dat de aandacht krijgt van de wereldpers, al kan het volgens meer recente berichtgeving ook gaan over een plastic zak.

British Airways

De vlucht van British Airways van Genève naar Londen werd geraakt toen het vliegveld van London Airport naderde om 12:50 lokale tijd. Het had 132 passagiers en vijf bemaningsleden aan boord.

Geen schade

Na de landing meldde de piloot dat een drone het toestel aan de voorzijde had geraakt.

De drone bleek bij de impact geen schade veroorzaakt te hebben, het toestel kaatste volgens voorlopige berichtgeving terug op de Airbus 320. Het vliegtuig bleek na controle door de ingenieurs onbeschadigd en was vertrekkensklaar voor de volgende vlucht.

Eerste botsing

Indien het incident bevestigd wordt is het de eerste echte botsing van een drone met een lijnvliegtuig in Engeland, en wellicht ook wereldwijd.

Onderzoek

De laatste tijd worden er door vliegtuigpiloten alsmaar vaker meldingen gemaakt van drones op de aanvliegroute naar een landingsbaan, vooral nabij de Londense vlieghavens.

De luchtvaartpolitie stelde een onderzoek in, maar voorlopig werden er nog geen arrestaties verricht.

Bron : Drone hits British Airways plane approaching Heathrow Airport – BBC News