Eachine 250 Pro FPV, ideale race drone voor beginners

De nieuwste versie van de Eachine Racer 250 PRO is een uitstekende racedrone van het 250mm formaat, gebouwd op het klassieke carbonframe van de vorige lijn razend populaire 250 Racer modellen.

Dit uitzonderlijk goedkope model is uitstekend geschikt voor beginnende race drone piloten en is compleet met zender te verkrijgen bij Banggood voor € 154

Specificaties

Deze race drone heeft performante 20A ESCs, vier krachtige 2205 2300KV brushless motors en wordt geleverd met een 1000TVL CCD FPV camera met ingebouwde OSD functie. De RTF (Ready To Fly) versie komt met de betrouwbare Eachine FlySky i6 2.4Ghz 6 kanaals remote controller.

Het frame is steviger dan de vorige productlijn en bevat extra soft foam pads als bescherming tegen crashes. Deze drone is door zijn uiterste aantrekkelijke prijs bijzonder in trek bij de drone liefhebbers die geen probleem hebben om verder te gaan met dit beproefde type frame en de tijd niet hebben of willen uittrekken om deze drones zelf te bouwen.

Eachine Racer 250 Pro Headlights on
Eachine Racer 250 Pro met felle front LED Headlights

FPV

De 1000TVL CCD camera heeft een breed beeldveld van 120°, is voorzien van een NTSC/PAL switch en presteert ook in het donker bijzonder goed. Je kan dankzij de ingebouwde front LED koplampen bovendien extra licht schijnen op je vliegroute.

Deze feature is eigenlijk niet meer dan een gadget en kan zeer aangenaam zijn bij indoor vluchten met wat verlichting, maar is behoorlijk onhandig als je ‘s nachts zonder FPV bril in de buitenlucht wil vliegen.

Aan de achterzijde zijn gekleurde LED’s voorzien die je kan instellen in 7 verschillende kleuren en richting aanwijzen, wat uiteraard handig is tijdens wedstrijden.

Het videokanaal verloopt op de 5.8 Ghz band en is uitstekend combineerbaar met de gloednieuwe Eachine EV100, de goedkope Eachine VR007 Pro, de VR D2 Pro of de uitstekende Goggles Two FPV brillen.

Eachine Racer 250 Pro back L
Eachine Racer 250 Pro Back LED Lights met richtingsaanwijzing

Prestaties

De Racer 250 Pro weegt amper 313 gram (zonder batterij) maar de motoren leveren bijzonder veel vermogen en deze quadcopter is dankzij de uitstekende ESC’s en flight controller ook uitzonderlijk stabiel in vlucht.

Dankzij de ultralichte 3-bladige propellers van het type 5 inch racerstar 5048 is deze racer uiterst wendbaar tijdens de vlucht en met een grote efficiëntie haalt deze quad ongelooflijke snelheden, waardoor deze race drone zich perfect leent tot in-of outdoor drone racing wedstrijden.

Net uit de doos zijn de vluchtparameters met de fabrieksinstellingen zeer aangenaam geprogrammeerd zodat ook de beginnende race drone enthousiast er zich goed mee uit de voeten kan helpen. Wil je wat meer power, of wil je flips en rolls doen dan kan je uiteraard met de juiste software alles gaan tweaken naar jouw persoonlijke wensen.

Een mooie demonstratie van de Eachine Racer 250 Pro met FPV vind je in deze video:

De Racer 250 Pro wordt standaard geleverd met een 1100mAh 4S 14.8V batterij, waarmee je een vliegtijd behaalt van zo’n 8 minuten.

Minpunten

De camera is van behoorlijke kwaliteit en kan in een hoek van 25° worden gedraaid, maar dan komt een stukje van het frame ook in beeld, wat natuurlijk een belemmering vormt voor professionele FPV racers die een zo groot mogelijk onbelemmerd beeldveld willen.

Ook de antenne voor de videotransmissie is bijzonder ongelukkig geplaatst, midden dwars op het frame, en met een zwakke bevestiging, wat zeker niet crashbestendig is.

Het eerste wat je zal breken bij deze drone bij een grote crash is dan ook deze onmisbare antenne, en dat is een probleem want je kan dit type drones namelijk beter niet vliegen zonder de antenne om het powercircuit te beschermen tegen overbelasting.

Configuratie

Het frame heeft een handig geplaatste micro-USB poort om de firmware te flashen en de flightcontroller in te stellen. De F3 6DOF flight controller kan worden geconfigureerd met de standaard ingeladen cleanflight 1.13.0 software om af te stellen naar je persoonlijke wensen.

Als dat niet voldoende is, of je liever andere software gebruikt kan de flight controller ook met de Betaflight software geconfigureerd worden. Hoe je de firmware van de Eachine Racer Pro kan flashen en instellen met Betaflight kan je zien in deze video:

Je kan de flight controller ook flashen en instellen met de Openpilot/LibrePilot software, kijk daarvoor even naar deze video.

Het grootste pluspunt aan deze drone is de aantrekkelijke prijs, waardoor je niet te veel geld hoeft uit te geven om al een volwaardige TOP race drone in handen te krijgen.

Bestel de Eachine Racer 250 PRO compleet met remote controller voor € 154

Deze drone kan je aan de goedkoopste prijs bestellen bij Banggood.  Je bestelling wordt geleverd in België binnen de 7 à 10 werkdagen met BPost. Soms hoef je daarbij nog wat importkosten te betalen, en soms niet.

Heb je twijfels of vragen over je bestelling dan kan je altijd terecht bij de uitstekende klantendienst van deze alomgekende wholesale website.

Eachine Racer 250 PRO FPV Drone Blheli_S 20A F3 1000TVL CCD Camera VTX OSD w/ I6 Remote Control RTF voor € 154,85

 (prijs wordt dagelijks ge-update)

De complete lijst met alle specificaties van de Eachine Racer 250 Pro vind je via bovenstaande link.