IOT Group lanceert de AirSelfie micro-drone

IOT Group Limited heeft hun kickstarter project uit 2016 succesvol afgerond met de lancering van hun eerste selfie micro-drone. De eerste camera’s worden op dit moment verzonden en je kan deze vanaf nu bestellen via de website of bij de bekende fotozaak B&HPhoto.

De AirSelfie is een micro-drone camera die je kan besturen met je smartphone of iphone, en -zoals de naam al laat vermoeden- airborne selfies maakt.

Specificaties

De super lichtgewicht micro-drone is gemaakt van aluminium, minder dan 6 op 10 centimeter groot en weegt nog geen 61 gram. Het heeft een ingebouwd wi-fi (2,4 Ghz) netwerk en vliegt op een 240 mAh 7,4V 1S lipo batterij. Het toestel heeft vier brushless motors en gyro stabilisatie, en een effectief bereik van ongeveer 20 meter.

Het toestel is daarmee veel compacter dan eerdere types selfie-drones zoals de SIMTOO moment, die 25 op 15 centimeter groot is en maar liefst 400 gram weegt.

Stabliteit

AirSelfie maakt gebruik van een VPS (visual positioning system) om stabiel te kunnen zweven, en daarom wordt voor een stabiel beeld aangeraden om dat voornamelijk boven vlakke en kleurrijke oppervlakken te doen.

Ook wordt afgeraden om boven geluidsabsorberende oppervlakken te vliegen zoals tapijt.

Flight modes

In de gebruikershandleiding staan verschillende flight modes en manieren om je AirSelfie te besturen. Wie al gewoon  is om een drone met je phone te besturen zal hier geen probleem mee hebben, en voor de beginner is er een handige beginners mode voorzien.

 

De drone zelf heeft drie vliegstanden: snel/medium/traag zodat je er comfortabel mee kan vliegen en er worden standaar ook vier extra propellers bijgeleverd.

Voorts heeft de AirSelfie een ingebouwde gyro, barometer en geomoagnetische sensor voor de beeldstabilisatie.

Camera

De vliegende minicamera heeft een ingebouwde 5 Megapixel camera die foto’s kan maken en video in HD kwaliteit kan filmen aan 30 fps. De beelden worden opgeslagen op de ingebouwde 4 GB micro-SD kaart en kunnen onmiddellijk op je smartphone worden bekeken via het dedicated wifi netwerk.

Ter vergelijking, de SIMTOO Hoshi MOMENT heeft een 12 MP camera die 4K video en foto’s kan maken en een groter bereik heeft van zo’n 100 meter.

De camera van de AirSelfie heeft een timer functie met 3,5 of 10 seconden delay, zodat je de tijd krijgt om je iphone of smartphone weg te steken alvorens de selfie wordt genomen.

Je kan er bovendien ook 3,5 of 10 shots tegelijk mee maken om dat éne beste moment te “catchen.”

Batterij

Opladen van de AirSelfie powerbank kan met het bijgeleverde USB kabeltje.

Een nadeel van dit model is de oplaadtijd, het duurt 6 uur om het toestel op te laden met een 2A USB slot, en meer dan 12 uur met een USB slot dat op 1A stroom voorzien is.

Smartphone & iPhone

De AirSelfie is vanaf nu te koop en de eerste leveringen worden verwacht in november. Je kan veilig betalen met Paypal.

De app is compatibel met smartphones die Android 4.0 of hoger draaien, en de iphone met iOS 8.0 of hoger.

Demonstratie en tutorial

Een video van het bedrijf met demonstratie en tutorial kan je hier zien:

De AirSelfie AS01 kan je bestellen voor €299 (met batterij) op de website of voor $299 bij B&HPhoto. Voor de SimToo Moment 007 Pro betaal je bij Banggood tussen de €215 en €240.

AirSelfie