Freestyle FPV Madness: De ImmersionRC Vortex 230 MOJO

Gloednieuw komt de nieuwste telg uit de befaamde Vortex race drone familie van Immersion RC van de band gerold. Het is de spectaculaire Vortex 230 Mojo freestyle race drone.

De Vortex 230 is een waanzining coole freestyle racing quad van 230 mm, gebouwd op een vederlicht carbon frame en voorzien van de meest performante motoren en ESC’s. Het heeft de nieuwste snufjes aan boord om je als racepiloot een ideale wedstrijdervaring te bieden.

Extreme prestaties

De grootste performance boost ten opzichte van zijn voorganger, de Vortex 250 pro komt dankzij 4 brushless BrotherHobby Returner R3 2206 2300KV motoren die maar liefst 50% meer power geven. De Vortex 230 Mojo is ook zo’n 100 gram lichter dan zijn voorganger.

De Vortex 230 Mojo’s heeft bovendien een zwaartepunt ter hoogte van de propellers, en is extreem uitgebalanceerd waardoor de inertia tot een minimum wordt beperkt. Dat geeft een maximale prestatievermogen voor de flight controller die extreem scherpe stops en vloeiende rolls mogelijk maakt.

De ImmersionRC Vortex 230 Mojo 230mm FPV Racing Drone: €328.87

Vierde generatie ESC’s

De Vortex 230 is voorzien van nieuwe 4e generatie custom 32 bit 30A ESC’s die alle gangbare standaarden ondersteunen, waaronder ook DShot 600. Wanneer je deze ESC’s met Betaflight fine-tuned naar jouw wensen heb je een top-of-the-line racequad in handen die razendsnel reageert op je stuurbewegingen. Elke ESC heeft een onafhankelijke 32-bit ARM processor die bijna elk type brushless motor kan aansturen.

De innovatieve RotorSENSE technologie van ImmersionRC zorgt er bovendien voor dat je de kabels van de motoren niet meer hoeft te her-solderen als ze per ongeluk in de verkeerde richting spinnen. Handig voor elke ervaren drone racing hobbyist!

Synergy Flight controller

Deze uiterst performante flight controller heeft een STM32F303 32-bit ARM processor, integreert een grafische OSD en een onboard video transmitter; en ondersteunt nu al Betaflight 3.2.

Programmeerbare OSD

De Vortex 230 Mojo heeft een volledig programmeerbare real-time OSD chip.

Die projecteren de belangrijkste vliegparameters zoals voltage en resterende capaciteit van de batterij en de VTX frequentieband/kanaal op je scherm. Daarnaast vind je ook de klassieke horizon en resterende vliegtijd indicaties, en een ingebouwd alarm voor de meest kritische parameters.

Het meest interessante aan deze OSD chip is dat je alle parameters kan aanpassen naar jouw wensen via je RC zender en FPV bril of scherm.

Verbluffende Tramp HV VTX

De 230 MOJO is voorzien van de Tramp HV 5.8 Ghz VTX voor de videotransmissie. Deze inmiddels legendarische model heeft state-of-the art technologie en is zowat de kleinste en lichtste VTX die er te vinden is.

De Tramp HV opereert op alle 40 standaard kanalen, heeft bovendien extra kanalen voor race events en een TNR (touch ‘n race) voor de programmatie van channel etc via je smartphone.

 

De sterkte van het videotransmissie signaal kan je calibreren van 1 mW tot 600mW zodat je er probleemloos indoor en outdoors mee kan vliegen in België en in het buitenland.

De VTX heeft bovendien dynamisch power control zodat tijdens het wachten voor een race de quad met een micro-voltage kan aanstaan zodat de batterij gespaard wordt en de temperatuur laag blijft.

Dankzij twin grounded cables kan dit zendertje ook de klassieke ImmersionRC 5V camera’s van een storingsvrij stroomsignaal voorzien. Naast een traditionele 5V power input ondersteunt deze VTX ook batterijvoeding van een 6S LiPo batterij!

Pit stop zonder zorgen

Spektrum DSMX

ImmersionRC heeft ook DSMX Video Transmitter Control, ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse Horizon Hobby. Wanneer deze functie gebruikt wordt zal de quad opstarten op het micro-volt niveau van pit mode en een vrij kanaal zoeken, waarna je met je FPV bril of het LCD scherm de frequentieband, het kanaal en het output vermogen kan instellen.

Deze functie werkt voorlopig alleen met bepaalde Spektrum RC’s. Een Spektrum interface kabel is meegeleverd!

Micro pit mode

Wanneer de frequentie, de power of het kanaal van de videotransmissie wordt veranderd dan zal de VTX gedurende enkele seconden automatisch naar een signaal met een sterkte van 0.01 mW schakelen. Zo kan de race probleemloos doorgaan terwijl andere deelnemers hun quads instellen voor een volgende ronde.

Touch ‘N Race

Met de magic wand Touch ‘N Race (TNR) technologie kan je de frequentie van het video transmissie kanaal veranderen zonder de quad aan te zetten.

Zo stoor je de anderen niet wanneer zij aan een wedstrijd bezig zijn. Je kan dit doen met de bijgeleverde mini wand of met je android app.

Batterij

  • De ImmersionRC 230 Mojo vliegt bij voorkeur op een 4S 1300mAh batterij van >45C,
  • Ondersteunt 5S en 6S batterij
  • Batterijen niet meegeleverd

Propellers

  • De meegeleverde 3-bladige propellers zijn van het HQ 5×4.3′” type.

Andere features

  • Deze race quad heeft een degelijke ingebouwde FatShark Gen3 600TVL onboard CCD camera.
  • Achteraan verlichten felle LED’s de quad doorheen een light-pipe diffuser zodat de quad onder alle hoeken goed zichtbaar blijft.
  • Er is een directe connectie voorzien naar PPM, Spektrum, S-Bus en XBus receivers.
  • Een ingebouwde TPU camera mount voor de GoPro Session of clones daarvan zorgen voor een super stabiel beeld, terwijl de camera beschermd blijft.

Demonstratie

Een demonstratie van de waanzinnige skills van deze drone racer gecombineerd met de overtuigende sound van de MOJO motors en real time beelden van de onboard camera.

Een coole demonstratievideo van de Vortex 230 Mojo vind je in deze video van RC drone racer Tobias Bischoff

Review

Een review door drone racer Botgrinder met de super coole Taranis QX-7 remote control

Bestellen

In België

In België is deze freestyle racequad nog niet te koop.

In Nederland

De Vortex 230 Mojo is vanaf 20 november in Nederland te koop via Toemen modelbouw:

Immersion Vortex 230 Mojo International Version voor €399

(slechts 10 stuks beschikbaar dus wees er snel bij!)

Via Export

Amerika

Wil je deze racequad nu al meteen bestellen dan kan je terecht bij deze Amerikaanse dealer:

China/Hong Kong – HobbyKing

Je kan deze quad ook al vooruitbestellen bij dropship winkel HobbyKing uit Hong Kong:

ImmersionRC Vortex 230 Mojo Racing/Freestyle Drone (ARF) (1-600mW) voor $379

China/Hong Kong – Banggood

Het goedkoopste kan je deze quad bestellen via Banggood:

ImmersionRC Vortex 230 Mojo 230mm FPV Racing Drone F3 48CH 1-600mW VTX 600TVL PNP National Version voor €330,73

Helaas is de quad daar momenteel al uitverkocht, maar je kan via “Alert me on arrival” je email adres invoeren waarop je onmiddellijk wordt verwittigd wanneer de Vortex 230 terug in stock is.

Levering naar België is ongeveer 7 – 20 werkdagen bij gratis verzending en ongeveer een week met Express shipping. Je profiteert bij aankoop bovendien van een intern bonus punten systeem dat je kan gebruiken bij volgende bestellingen.

In het onwaarschijnlijke geval dat je bestelling na 25 dagen niet geleverd is dan kan je beroep doen op de uitstekende klantenservice van Banggood. Zij sturen de bestelling dan opnieuw of bieden je een volledige refund aan van je bestelling.

Invoerrechten

Heb je pech dan betaal je bij controle door douane op bestellingen van buiten Europa invoerrechten, deze bedragen tot zo’n 21% van het aankoopbedrag en komt vaker voor bij express shipping door een koerier dan bij gratis verzending door de post.