Spotgoedkope DJI Mavic clones, deel 2: de Eachine E58 WIFI FPV

Ben je op zoek naar een ideaal kerstgeschenk voor je zoon of dochter, of ben je beginner en weet je niet met welke drone je veilig kan leren vliegen? Dan zijn de nieuwste generatie mini-drones die gebaseerd zijn op het design van de befaamde DJI Mavic een ideale keuze.

Praktisch en goedkoop

Deze nieuwe generatie speelgoed drones zijn geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar en uitermate handig om de basiskennis van het vliegen met een drone snel en veilig onder de knie te krijgen.

Deze mini pocket-drones zijn voorzien van gyro-stabilisatie, hebben een kleine camera aan boord en er kan zowel indoor als outdoor mee gevlogen worden. Ze zijn uitstekend bestand tegen (felle) windstoten, hebben een relatief groot bereik, en zijn bovendien ook nog eens opvouwbaar, zodat je ze makkelijk kan meenemen naar interessante locaties.

We bespreken hier het complete Ready-To-Fly model van de

Eachine E58 WIFI FPV With 2MP Wide Angle Camera High Hold Mode Foldable RC Drone Quadcopter

Dit type wordt binnen enkele dagen gelanceerd en is nu al te bestellen in pre-order voor een goedkopere prijs dan na de lancering. Je betaalt amper €34 voor de basisversie, en €44 voor het model dat is uitgerust met een 720p camera en een extra batterij.

De Eachine E58 foldable pocket-drone kost €34 ~ €44

Vanaf 4 november 2017 kan je de Eachine E58 FPV voor een gelijkaardig bedrag direct bestellen.

Specificaties

De Eachine E58 pocket-drone is voorzien van een 6-assige gyro, 4 kanaals transmitter en receiever op de 2.4Ghz wifi band.

De lichtgewicht drone is volledig opvouwbaar, heeft een 720p camera en een beeldveld van 120° zonder het vervelende fish-eye effect van de Visuo XS809 HW. Deze camera is van zeer behoorlijke kwaliteit en kan foto’s maken met een resolutie van 2 Megapixel.

De E58 heeft drie verschillende flight rates en in de ‘expert mode’ kan je er snelle 360° flips mee maken met een eenvoudige druk op de knop van je remote controller.

Het toestel heeft naast headless mode ook altitude hold , gebaseerd op atmosferische druk, one-key take-off en zelfs een return to home functie, wat in de praktijk betekent dat de drone terugkeert naar het signaal van je zender. Deze functie werkt dus niet als het toestel buiten het bereik van het besturingssignaal valt, dan zal het automatisch landen.

Het toestel heeft opvouwbare armen en zelfs de propellers kunnen worden ingeklapt, waardoor het uitstekend mee te nemen is in een kleine rugzak. Uitgevouwen meet de E58 amper 27 op 19 centimeter, en opgevouwen amper 12,5 op 7,5 cm. De Eachine E58 is dus zo klein en zo licht dat hij -eens opgevouwd- makkelijk in je broekzak past.

Prestaties

De basisversie is voorzien van een verwaarloosbare 0.3 MP camera waarmee je in feite niets nuttig kan doen. Het is dan ook beter om te opteren voor het model met de 2MP camera, wat net voldoende is om een degelijk live video beeld op je smartphone mee te krijgen.

Het bekijken van de live video feed op je smartphone kan via de XSW UFO applicatie, een gratis app voor Android die gratis te downloaden is via de Google Play store.

Wat opvalt is dat het toestel volgens de fabrikant bestand zou moeten zijn tegen windstoten van 6/7 beaufort, wat mij alleszins niet makkelijk lijkt om het toestel onder die omstandigheden onder controle te houden. Gelukkig is er geen enkele wet die verbiedt om met dit type drone zelfs bij orkaankracht te vliegen, dus de waaghals die het wil testen kan zijn gang gaan!

De meest interessante feature van de Eachine E58 is misschien wel het automatisch volgen van een vooropgesteld traject, het zogenaamde way-points systeem dat bij duurdere drones volgens onze wetgeving in principe niet mag worden gebruikt. Leuk dus om dit toch te oefenen zonder hiervoor vooraf toestemming te moeten vragen aan de luchtvaartautoriteit!

Demonstratie

Een mooie demonstratie van de Eachine E58 vescheen vorige week online, hier worden oa. de indrukwekkende vliegprestaties en de grote functionaliteit van de camera belicht.

Verzending

Je kan de Eachine E58 nu al bestellen, en vanaf 4 november wordt de stock verwacht en kan je deze pocketdrone bestellen aan een iets hogere prijs, zo gaat dat bij Banggood.

Bestellingen worden gratis geleverd naar België en worden afgeleverd door BPost. Je ontvangt je bestelling binnen de 7 – 14 werkdagen. Je kan ook voor express shipping opteren en dan heb je deze pocket-drone binnen een week al in huis, afgeleverd door een lokale koerier.

Bestel nu de Eachine E58 WIFI FPV With 2MP Wide Angle Camera High Hold Mode Foldable RC Drone Quadcopter RTF voor €38  ~ €48

(prijs wordt dagelijks ge-update)

Opmerking

Heb je pech bij controle door douane (zelden bij gratis verzending, soms bij express shipping) dan kan je eventueel gevraagd worden om een invoerheffing te betalen.

In het onwaarschijnlijke geval dat je na 20 werkdagen nog niets hebt ontvangen dan kan je een beroep doen op de uitstekende klantenservice van deze topsite. Dan kan je kiezen om je drone opnieuw te versturen of kan je opteren voor een volledige terugbetaling.

Comments are closed.