Fly4me, drone opdrachten voor piloten in België

‘Ben je een drone piloot en wil je wat extra geld verdienen? Dan is Fly 4 Me misschien iets voor jou.’

Dat is de slogan van de Fly4me service die midden vorig jaar in Amerika werd gestart. Amateur piloten die zich registreren op de website kunnen zichzelf aanbieden aan particulieren of bedrijven die een aanvraag hebben ingediend voor bijvoorbeeld luchtopnames of een inspectie van hun gebouwen.

De piloot ontvangt via het platform 80% van de prijs van de aangeboden service.

Commerciële drone opdrachten

Het 4 Fly Me online platform brengt piloten en klanten van over de hele wereld samen in een competitieve online database. Bij de inschrijving kan je gegevens invullen over je aantal vlieguren, aangeven of je beschikt over een vergunning voor het uitvoeren van commerciële opdrachten, enzomeer.

fly4me flightsNa je inschrijving kan je de drone platformen waarover je beschikt invoeren, inclusief de camera- of andere inspectiesystemen die erop voorzien zijn. Ten slotte vink je aan voor welke soort opdrachten je je als piloot beschikbaar stelt.

Luchtfotografie, thermografie, evenementen, cinema, laser opmetingen, en het opnemen van HD video zijn maar enkele van de voorgestelde opdrachten.

De registratie als piloot is gratis en de aanmeldingen worden door het bedrijf geverifieerd. Ook biedt het platform een bescherming van de overeenkomst en biedt het een verzekering aan voor alle aangeboden vluchten die via de site worden verkocht.

Vergunning en drone registratie

Elke (amateur) piloot kan zich inschrijven op het platform. Om in te gaan op commerciële voorstellen dien je wel eerst de zogenaamde 333 exemption aan te vragen bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Deze Fly4Mevergunning verleent je directe toegang tot het Amerikaanse luchtruim om je drone te gebruiken voor commerciële opdrachten.

Ook moet je je drone eerst laten registreren in de nationale databases die de FAA eind december vorig jaar heeft ingevoerd.

Intussen zijn al meer dan 320,000 drones geregistreerd, gaande van papieren vliegtuigjes tot de meest professionele drones die meer dan $100,000 kosten.

Fly4me nu ook in België

Het beste van al is dat de Fly4me service nu ook beschikbaar is in België. Het wetsvoorstel van Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant zal het voor drone piloten in ons land binnenkort mogelijk maken om dit soort van commerciële opdrachten uit te voeren.

Het Belgische Fly4Me is een jong bedrijf dat zich specialiseert in visuele en thermische inspecties van infrastructuur en (industriele-) installaties. Naast deze activiteiten zijn ze eveneens een geschikte partner voor luchtfotografie en -cinematografie, 3D terrainmapping, volumeberekening, etc …

Piloten en drones

Fly4Me heeft momenteel al 2 piloten in dienst die gecertificeerd zijn bij de DGLV (Directoraat Generaal van de Luchtvaart.)

De drones die momenteel beschikbaar zijn via dit Belgische platform zijn professionele toestellen die bestand zijn tegen de meeste weersomstandigheden.

Ze zijn uitgerust met GPS-waypoint technologie, HD camera, infraroodcamera en een failsafe mechanisme.

Full-frame camera drones met FPV

De drones beschikken over een geavanceerde full-frame camera met power zoom lens die het mogelijk maakt om elk detail in beeld te brengen en zo elk defect te rapporteren. Deze camera’s kunnen een resolutie aan van 24 MegaPixel.

De drone toestellen maken gebruik van een live HD video-link die het mogelijk  maakt de haarscherpe beelden ook tijdens de vlucht te bekijken op het grondstation.

Websites

Bezoek de Belgische website van Fly4me op http://fly4me.be

Bezoek de internationale website op http://fly4.me